RE:MOVE 2018 Bevægelse og læring - i daginstitution og skole

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

Konferencen præsenterer ny forskning og veksler mellem teoretiske oplæg og praktiske workshops der eksemplificerer, hvorledes ny viden kan integreres i pædagogiske kontekster.
VIA University College afholder hvert år konferencen i slutningen af året på Campus Aarhus C.

I en pædagogisk kontekst kan bevægelse være et mål i sig selv, men det kan også være et middel der tjener andre mål. Med denne konference ønsker vi at sætte fokus på bevægelse som middel til læring. Vi ønsker at præsentere en bred vifte af de læringsforståelser der kan knytte an til bevægelse for læring.
Bevægelsesaktiviteter bliver i stigende grad sat i relation til læring, på måder vi ikke tidligere har set. I folkeskolen er motion og bevægelse i hele skoledagen blevet indført med henblik på at fremme elevernes læring og trivsel. På dagtilbudsområdet er der med den styrkede læreplan kommet et fornyet fokus på, hvorledes pædagogisk arbejde med krop, sanser og bevægelse kan bidrage til børns læring og udvikling.
Bag den forøgede opmærksomhed på relationen mellem bevægelse og læring gemmer der sig imidlertid flere forskellige forståelser af sammenhænge bevægelse og læring.
Dette giver anledning til, at man som professions-udøver retter opmærksomheden mod, hvilke former for bevægelse der kan give mening for hvem, hvornår og hvordan. Gennem en større afklaring om relationen mellem bevægelse og læring er det konferencens ambition at bidrage til at styrke læringen gennem bevægelse. Måske kan den også bidrage til en øget bevidsthed om, at i visse situationer er alle bedst tjent med at lade bevægelsen være et mål i sig selv.
Programmet veksler mellem teoretiske oplæg og praktiske eksempler og aktiviteter. Oplæggene præsenterer ny forskning om bevægelse og læring, og i workshopperne bliver det eksemplificeret, hvordan man kan arbejde hermed i relation til motion og bevægelse i folkeskolen og i den styrkede læreplan i dagtilbud.
MÅLGRUPPE
RE:MOVE er en Idræts- og bevægelseskonference som henvender sig til pædagoger, lærere, instruktører og konsulenter i kommuner og idrætsorganisationer. Konferencen giver en række perspektiver på, inspiration til og stiller nye spørgsmål i forhold til at arbejde med bevægelse i børns liv.
Periode2018
BegivenhedstypeKonference
PlaceringAarhus