Metoder & strategier til forskning med praksis

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

Beskrivelse

På denne workshop arbejder vi metoder og strategier for forskning med praksis. Målet er at skabe indsigt i metodiske tilgange til anvendt forkning i samarbejde med praksis, herunder forskerens rolle og kerneaktiviteter samt at skabe udsyn ifht. forsk-ningens anvendelsesområder.

Workshoppen veksler mellem oplæg og øvelser og målet er at udvide deltagernes repertoire og inspirere til mulige forsknings designs for samarbejde med praksis.

Deltagerne vil på baggrund af korte oplæg om relevante forskningsmetoder og samarbejsstrategier med praksis, arbejde på et første udkast til en arbejdsplan for udfoldelse af forskning med praksis. Arbejdsplanen vil kunne give inspiration til for eksem-pel valg af emne, forskningstilgang, metode til indsamling af data, inddragelse af relevant netværk, stragegisk planlægning af forskningsprojektet ect.

Centrale spørgsmål som workshoppen vil besvare er: Hvornår og hvordan etableres et forskningssamarbejde med praksis? Hvordan skabes forskningsbaseret viden i samarbejde med praksis? Og hvordan sættes viden i anvendelse efter forksningspro-jektets afslutning?
Periode4 okt. 2019
BegivenhedstitelFælles Faglig Udviklingsdag 2019: UCN på vej mod 2030: Digital transformation og anvendt forskning
BegivenhedstypeSeminar
PlaceringAalborg, Danmark